Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJComments has a deprecated constructor in /home/titreazad/domains/titreazad.ir/public_html/plugins/content/jcomments/jcomments.php on line 25

20 فروردین ماه 1385 برابر با 9 آوریل 2007 با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، مقارن با تکمیل چرخه سوخت هسته ای به پاس قدردانی از تلاش های افتخار آمیز دانشمندان جوان ایران اسلامی، در تقویم رسمی ایرانیان روز ملی فناوری هسته ای نام گرفت.

 به گزارش تیتر آزاد، بيستم فروردين ماه مصادف است با روزي كه در تقويم ملي به عنوان روز ملي فناوري هسته‌اي ثبت ‌شده است. در اين روز دانشمندان جوان با دستيابي به فناوري غني‌سازي اورانيوم، ايران را به حلقه كشورهاي داراي فناوري اتمي رساندند.

ما سینه زدیم و بی صدا باریدند            از هرچه که دم زدیم، آنها دیدند

 

ما مدعیان صف اول بودیم               از آخر مجلس، شهدا را چیدند

* تعريف فنآوري هسته :

فن آوري هسته اي عبارت است از توانايي تبديل اورانيوم طبيعي که در طبيعت وجود دارد ، از طريق شکاف اتم به اورانيوم غني شده که داراي انرژي بسيار است ، در مقطع کنوني حدود ده کشور در دنيا اين دانش را در اختيار دارند .

‌فناوري هسته‌اي، فناوري است كه براساس واكنش‌هاي هسته‌اي و اتمي در گستره عظيمي چون حس‌گرهاي دود، راكتورهاي هسته‌اي و سلاح‌هاي هسته‌اي به وجود آمده است.

بحران هاي گذشته و حال

اگر در گذشته بحران غذا و يا بحران آب آشاميدني حيات بشر را به خطر مي‌انداخت، امروزه كارشناسان بر اين اعتقادند كه بحران‌آينده كه حيات بشريت را تهديد مي‌كند، بحران انرژي است. حيات بشر امروزي به طور مستقيم و غيرمستقيم به‌منابع مختلف انرژي مانند نفت و گاز و زغال سنگ و ... وابسته است و تصور زندگي بدون دسترسي به اين منابع، دشوار و حتي غيرممكن است.

از طرفي، گذشت سريع زمان، اين زنگ خطر را بلندتر و واضح تر به گوش مي‌رساند كه منابع انرژي تجديدناپذير در حال پايان است، بنابر اين ضرورت كشف و استفاده از منابع انرژي نو بيش از پيش اهميت مي‌يابد.

انرژي هسته‌اي از جمله مطمئن‌ترين و پاك‌ترين انرژي‌هايي است كه مي‌تواند كمبود و حتي خلاء انرژي‌هاي فسيلي را جبران كند.

جمهوري اسلامي ايران نيز با درك ضرورت استفاده از اين انرژي مدرن، در جهت دستيابي به آن كوششي بي‌وقفه و خستگي ناپذير را آغاز كرده است.

خواستن ،توانستن است

اگر کشوري واقعاً بخواهد که به قله هاي پيشرفت و دانش برسد، به يقين در اين مسير هيچ مانعي نمي تواند مزاحم شود. خوشبختانه ما ايراني ها در طول تاريخ ثابت کرده ايم که هرجا خواسته ايم، توانسته ايم قله هاي موفقيت را فتح کنيم. بله! ايران اولين کشوري است که در خاورميانه، نفت خود را ملي کرد. ايران اولين کشور منطقه است که در مشروطه، صاحب مجلس و نظام قانونگذاري شد. جمهوري اسلامي ايران تنها کشوري است که توانسته بين ديانت و سياست پيوند بزند و در جهان سکولار، منادي يک حکومت ديني باشد.

جمهوري اسلامي ايران تنها کشور منطقه است که در زمينه انديشه هاي اصلاحي ظرف 70 سال، دو انقلاب بزرگ را تجربه کرده است و امروز جمهوري اسلامي تنها کشور خاورميانه است که با خوداتکايي در فناوري هسته اي توانسته است با وجود همه تهديدها و تحريم ها، به باشگاه کشورهاي هسته اي دنيا وارد شود و تنها کشوري باشد که ضمن عضويت قاطع در اين باشگاه، بمب اتمي ندارد و حتي قصد ساخت هر گونه سلاح کشتار جمعي هسته اي را در ذهن نمي پروراند. بي شک فناوري هسته اي، يک نوآوري است که بايد با جديت مسئولان به شکوفايي نهايي برسد و چرخ دنده هاي چرخه سوخت هسته اي در کشور، يکي پس از ديگري به راه افتد.

پيروزي بزرگ هسته اي ايران، حاصل تدبير و درايت مقام معظم رهبري ( مدظله العالي )، رويکرد هوشمندانه مسئولين نظام و دولت و مقاومت و ايستادگي عموم ايرانيان در دفاع از حقوق مسلم خود و همچنين بي اعتنايي آنان به تهديدات و تحريم هاي اعمال شده از سوي بعضي قدرت هاي بزرگ بوده است.

اگر به گذشته اي نه چندان دور نگاهي بيفکنيم، درخواهيم يافت که با پيروزي شکوهمند انقلاب اسلامي در سال 57 اگرچه آمريکا در ايران پايگاه خود را از دست داد، اما هيچ گاه دخالت ها و توطئه هاي اين کشور امپرياليستي عليه جمهوري اسلامي ايران قطع نشد.

جالب توجه اينکه تلاش سران آمريکا و کشورهاي غربي براي جلوگيري از دستيابي ايران به فناوري هسته اي با توجيه برخورداري از منابع نفتي و گازي در حالي ادامه داشته و دارد که چهار دهه پيش، ايران اولويت يک در خاورميانه براي استفاده از اين فناوري معرفي شده بود و آلمان نيز نيروگاه بوشهر را تقريباً به نيمه رسانده بود.

توطئه هاي آمريکا عليه ايران تا آنجا ادامه يافت که در 20 فروردين 1359 دولت مردان اين کشور رابطه سياسي خود را با ايران قطع و دست به توطئه هاي نافرجامي عليه انقلاب اسلامي از جمله حمله نظامي طبس، کودتاي پادگان شهيد نوژه، جنگ تحميلي و تحريم اقتصادي زدند و امريکا با توجه به نفوذ خود در رسانه هاي جهاني، هميشه ايران را متهم کرده که در فکر ساخت سلاح هاي کشتار جمعي است، اما همگان مي دانند امريکايي ها بوده اند که دشمنان ايران را به اين گونه سلاح ها تجهيز و آنان را در به کار بردن آن عليه ايران تحريک کردند. در خصوص مخالفت هاي آمريکا و رژيم اشغالگر اسرائيل و برخي کشورهاي غربي با فعاليت هاي هسته اي، کارشناسان بر اين عقيده اند که آمريکا در اين باره، برخورد دوگانه و تبعيض آميز دارد و کشورهاي غربي داراي انرژي هسته اي، دانش مربوط به غني سازي اورانيوم را در انحصار خود قرار داده اند.

امروز هدف گيري آمريکايي ها در برچيدن فن آوري هسته اي ايران و محروم ساختن ملت ما از حقوق مسلم خود، به شکست انجاميده است و نايل آمدن ايران به مرحله اي شکوهمند و شکوفا از صنعتي شدن براي سردمداران آنان بسيار سخت شده است.

روز ملي فناوري هسته اي فرصتي براي قدرداني يكايك ايراني ها از هم ، براي استقامت و پايمردي در مسيري سخت و دشوار بمنظور نشاندن كشور بر يكي از قله هاي بزرگ آرزو و اميد ملي بود كه همگان آنرا تحمل و با سرفرازي از آن عبور كردند. روز ملي فناوري هسته اي روز مردم ايران است و روزي است که ملت ايران با همدلي، استقامت و پيگيري آرمان هاي بزرگ انقلاب اسلامي، به هدفي والا يعني هسته اي شدن ايران اسلامي دست يافت.

کشورهاي قدرتمند که روزي دانش هسته اي را امتيازي انحصاري براي خود مي دانستند، حتي تصور نمي کردند روزي دانشمندان جوان ايراني با اتکا به دانش و امکانات بومي اين انحصار بشکنند و افتخار عضويت در باشگاه كم تعداد کشورهاي هسته اي را نصيب ايران کنند.

دستاوردهاي گسترده‌ ايران در عرصه هسته‌اي، از تأسيس مراکز هسته‌اي اصفهان، نطنز، اراک، بندرعباس، فردو و توليد نسل‌هاي دوم، سوم و ... سانتريفيوژ غني‌سازي اورانيوم، ساخت مرکز آب سنگين اراک و ... نمادي از قابليت‌ها و ظرفيت‌هاي بالاي نسل جوان ايراني است که نشان داد هنگامي که اراده يک ملت آزاد و مستقل بر امري تعلق گيرد، انحصارات و موانع فيزيکي و رواني نظام‌هاي سلطه قادر به شکست اراده ملت‌‌ها نخواهند بود. پيشرفت ايران در عرصه فناوري صلح آميزهسته اي امروز به مرزي رسيده است که قدرت هاي سلطه جو که زماني اصرار بر توقف کامل اين فعاليت ها داشتند ، امروز حتي از اين موضع خود نيز عقب نشسته اند.

طي قرون اخير و بعد از رنسانس اروپايي، تلاش اصلي انديشه‌پردازان غربي بر اين بود که پيشرفت‌هاي علمي غرب را محصول فاصله‌گيري از مذهب قلمداد کنند و براين‌اساس با تلاش براي جلوگيري از پيشرفت ملل جهان سوم و اعمال سلطه بر آنها کوشيده بودند تا اين انگاره‌هاي ذهني را جا بيندازند که (مذهب و اعتقادات ديني) عامل عقب‌ماندگي است و بر اين اساس روز به روز انديشه‌هاي ديني را به انزوا بکشانند. اما انقلاب اسلامي در نقطه آغازين حرکت خود با اين استراتژي به مقابله برخاست و مذهب را به عرصه زندگي اجتماعي وارد کرد و در اين ميان اين تلاش‌هاي علمي و مجاهدت‌هاي متفکران و دانشمندان ايران اسلامي بود که اين ايده را در عرصه عمل نيز محقق ساخت و نشان داد که انديشه ديني نه عامل تحجر، بلکه زمينه‌ساز پويايي و رشد فکري انسان‌هاست.

پيشرفت‌هاي علمي و صنعتي ايران اسلامي ، دريچه‌اي براي گسترش و نفوذ انقلاب اسلامي بود. بدون ترديد دستاوردهاي اخير ايران، در اين عرصه و در عرصه شکست جنگ نرم دشمنان، زمينه اصلي رشد و گسترش تفکر بيداري اسلامي در جهان معاصر بود. ملل مسلمان منطقه با مشاهده ايستادگي ايران و دستاوردهاي تفکر ديني، به الگويي قابل اعتنا براي حرکت‌هاي انقلابي و سياسي خود دست يافتند و بر همين اساس است که در اين عرصه نيز مقابله غرب با حرکت‌هاي بيداري اسلامي به محدود‌سازي گسترش تفکر انقلاب اسلامي تعبير شده است. در اين زمينه نشريه وال استريت ژورنال بر اين نکته تأکيد کرده و مي‌نويسد: «تحليلگران سياسي در امريکا و اروپا مي‌گويند هر اقدامي که از سوي امريکا در منطقه انجام مي‌شود در جهت جلوگيري از قوي‌تر شدن ايران و نفوذ دولت ايران در کشورهاي عرب منطقه است. يکي از مهم‌ترين دلايلي که باراک اوباما رئيس جمهور امريکا تصميم گرفت که با استفاده از قدرت نظامي عليه رژيم قذافي دست به اقدام بزند ترس از نفوذ ايران در ليبي بود. اين نگراني منحصر به ليبي نيست و امريکا تقريباً درباره همه کشورهاي ناآرام منطقه همين نگراني را دارد.

به خود مي باليم

به خود مي باليم، سربلند و سرافراز، در مقابل آزمون سخت دانش روز، قد راست کرده ايم و جوانان غيور ايران ثابت کردند که ايراني اند و ايراني مي مانند. نسل امروز، به اثبات رسانيد که فرزند خلف نسل گذشته است. ما از نسل رهبران نهضت تنباکو هستيم؛ پدران ما قانون کاپيتولاسيون را ملغي کردند، انقلاب مشروطه را پايه ريزي کردند و صنعت نفت را براي ايران با ملي کردن، جاودانه ساختند. ما در دامان پاک کشوري بزرگ شديم که صدها چهره ماندگار تاريخي ديگر در آن چشم گشودند، در هواي آن نفس کشيدند، رشد کردند و براي بقاي کشورشان، هر کدام به نوعي جنگيدند و در راه اعتلاي آن، شکوهمند، با زندگي وداع کردند.

سربلندي

پدران و مادران امروز ما آناني هستند که روزي در مقابل ظلم، شانه به شانه صف کشيدند و روز ديگر براي دفاع از خاک و ميهن خود سينه سپر کردند و امروز در آخرين آزمون سخت زمان حال، جوانان شايسته ما، بي نياز از هر ياري و مددي در ميان امواج سهمناک تبليغات دشمنان سر پا ايستاده و کمر راست کرده اند.

در چنين روزي ما، بهتر بگوييم ايران ما، توانست به چرخه کامل سوخت هسته اي دست يابد. سرهايمان را بالا بگيريم. نسل آينده ما هنگامي که تاريخ مرز و بوم خود را ورق مي زند، بي شک به جوانان ديروزش خواهد باليد؛ همان گونه که ما به جوانان ديروز خود مي باليم و در نهايت تنها تکرار مکرر يک جمله باقي مي ماند: (سربلند ايران اسلامي ).

نيروي انساني مومن ، ارزشمند ، پرتلاش ، با انگيزه ، صاحب فكر و متخصص كه اغلب در دانشگاههاي كشور و يا صنايع صاحب علم ودانش و تجربه بودند ، از اصلي ترين پشتوانه هاي ايران در بخش نرم افزاري برنامه هاي هسته اي صلح آميزش بود . اين نيروي گرانقيمت و گرانقدر براي پيشبرد اهداف طراحي شده ، نياز به يك اراده قوي سياسي و اقتصادي در حمايت از خود داشت كه رهبران نظام با درك حساسيت ها و ضرورت هاي توسعه اقتصادي و اجتماعي كشور ، از جمله در برنامه چشم انداز توسعه ونيز مصوبه هاي مجلس شوراي اسلامي به آن پاسخ گفتند. ايران در بخش سخت افزاري قابليت هايي چون كارخانه هاي ماشين سازي و قطعه سازي را در اختيار داشت و به علاوه لازم بود كه امكانات ديگري را نيز به كار بگيرد تا قادر باشد تجهيزات و دستگاههايي را بسازد كه توليد آن كاملا انحصاري و فقط در اختيار تعدادي از كشورهاي كاملا صنعتي جهان بود كه سخت از بازار خود مراقبت مي كردند. ايران در اين شرايط همان راهي را انتخاب كرد كه بايد مي كرد و آن تكيه بر منابع داخلي بود.

دربحث ساخت نيروگاه هسته اي ، فقط معيارهاي اقتصادي مطرح نيست و معيارهاي مختلف فناوري تأثير گذار خواهد بود. در واقع فناوري هسته اي، ميعاد گاه فناوري هاي ديگر است. مثل صنعت خودرو كه اگر در يك كشور رونق خوبي داشته باشد، تقريباً بخش عمده اي از فناوري را جلو مي برد، چرا كه بيشتر علوم و فناوريها مثل مكانيك، شيمي، مواد، برق و... در آن است.

در پايان به گوشه هايي از فرمايشات مقام معظم رهبري (مد ظله العالي )در ديدارهاي خود با مسئولين و مردم گوش جان مي سپاريم.

گزيده اي از مهم ترين بيانات رهبر معظم انقلاب

رهبر معظم انقلاب در تاريخ پانزدهم دي ماه 1386، در جمع پرشور مردم ابرکوه استان يزد، با تجليل از ايستادگي ملت ايران و مسئولان در موضوع هسته اي خاطرنشان کردند: «اين پايداري يک ضرورت و نياز ملي است؛ چرا که اولاً اگر امروز تلاش براي بهره برداري از انرژي هسته اي را پيگيري نکنيم از جهان عقب خواهيم ماند و ثانياً هر گونه انفعال به دشمن جرأت پيشروي مي بخشد. بنابراين همانگونه که آحاد ملت در سراسر کشور تکرار مي کنند، دستيابي به اين قدرت علمي و قدرت انرژي هسته اي حقيقتاً حق مسلم ملت ايران است.»

ايشان در ديدار با هزاران نفر از دانشجويان پرشور دانشگاه علم و صنعت در تاريخ24/9/1387 فرمودند : پيشرفت هاي ايجاد شده در بخش هاي نانو، پزشکي، هسته اي و دانش هاي نوين را نشان دهنده توانايي و ظرفيت هاي عميق علمي و انساني موجود در کشور است و با اشاره به هوش بالاي ملت ايران و تاريخ درخشان علمي کشور افزودند: هدف اصلي از روند حرکت علمي کشور، تبديل ايران به مرجع علمي جهان است و اين آرزوي بزرگ به همت دانشمندان و دانشجويان اين سرزمين، محقق خواهد شد.

توجه به مسير کلي حرکت دشمن براي درک اهداف واقعي او، ضروري است و تجربه هاي مکرر ملت ايران و تأمل در اهداف کلي امريکا، نشان مي دهد اگر در مسئله انرژي هسته اي کوتاه بياييم، فردا بحث تحقيقات دانشگاهي را پيش مي کشند. بنابراين، مسئله فقط انرژي هسته اي نيست، بلکه «تلاش دنباله دار دشمن بهانه گير» براي جلوگيري از پيشرفت و اقتدار و رونق ايران است و همين واقعيات، موضوع را به مسئله اي سرنوشت ساز تبديل مي کند که بايد با درک مصلحت عظيم کشور و آينده ايران بر سر آن ايستاد و همچون ديگر مسائل مهم پس از پيروزي انقلاب، با تحمل مسائل و مشکلات احتمالي آن ايستادگي کرد و به پيروزي رسيد.»

ايشان برخورداري از انرژي هسته اي را براساس معاهده «ان پي تي» حق همه کشورها دانستند و با اشاره به گفته هاي برخي دولت هاي غربي مبني بر به رسميت شناختن حق استفاده ايران از انرژي هسته اي افزودند: «به رسميت شناختن اين حق مسلّم و قانوني، امتيازي ظاهري، پوچ و بي معناست؛ چراکه اين حق در معاهدات جهاني به رسميت شناخته شده است و براي استفاده از آن نيازي به اروپايي ها براي به رسميت شناختن آن نداريم.»

در سالروز جشن فناوري هسته اي ، جاي دانشمندان نخبه جوان ( شهيد ) همچون استاد شهيد مسعود علي محمدي، استاد شهيد مجيد شهرياري، استاد شهيد داريوش رضايي مقدم ، استاد شهيد مصطفي احمدي روشن خالي است .

20 فروردین سال 1385، خبر دستیابی ایران به فناوری غنی سازی اورانیوم و راه اندازی یک زنجیره کامل غنی سازی در نطنز در رسانه های ایران و جهان اعلام شد.

در پی این خبر، با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، به پاس قدردانی از تلاش های افتخارآمیز دانشمندان جوان ایران اسلامی، بیستم فروردین ماه، مقارن با تکمیل چرخه سوخت هسته ای در تقویم رسمی ایرانیان، روز ملی فناوری هسته ای نام گرفت.

فناوری هسته ای دربرگیرنده بسیاری از علوم مهندسی و پایه است و در حال حاضر، منحصراً در اختیار تعداد کمی از کشورهای جهان است. اهمیت کسب این فناوری موجب جهش علمی در همه زمینه های علمی و صنعتی در کشورمان شده است؛ جهشی که البته در آینده به امید خداوند بیش از پیش آن را مشاهده خواهیم کرد.

بی تردید 20 فروردین، یادآور روز ملی فناوری هسته ای و اعلام بومی شدن دانش هسته ای در ایران اسلامی و مجهز شدن سرزمین ایران به انرژی هسته ای و در واقع روز بزرگ تحقق شعار «ما می توانیم» است.

اکنون ایران اسلامی، به جمع اعضای کم شمار باشگاه کشورهای اتمی پیوسته و تاریخ برای همیشه، این افتخار بزرگ ر به همراه خواهد داشت.

شکی نیست که اگر کشور ما امروز از فناوری هسته ای چشم پوشی کند، در آینده که فرآیندهای هسته ای حرف اصلی تأمین انرژی جهان را خواهد زد، فرسنگ ها از دانش نوین و تأمین انرژی در عرصه جهانی فاصله خواهد گرفت و از آنجا که در سال های اخیر، مصرف سوخت در کشور ما به بیش از سه برابر افزایش یافته است، پیش بینی شده که در ظرف 30 تا 40 سال آینده اگر واردکننده نفت نباشیم، صادرکننده آن نیز نخواهیم بود.

به این ترتیب اگر کشور ما امروز از انرژی هسته ای بهره مند نشود، فردا نخواهد توانست انرژی مورد نیاز خود را تأمین کند و هر کشوری که نتواند انرژی مورد نیاز خود را تأمین کند، کشوری شکست خورده خواهد بود که استقلال و عزت دینی و ملی خود را به پای کشورهای پیشرفته مولد انرژی قربانی خواهد کرد. براین اساس، دستیابی به انرژی هسته ای برای کشور ما امری حیاتی است و همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند ما از انرژی هسته ای دست نخواهیم کشید؛ چرا که پیشرفت کشور در همه زمینه های علمی، یک حلقه به هم پیوسیته است و در آینده، دانش هسته ای کانون توسعه علمی و پیشرفت شگرف کشورها را رقم خواهد زد و ما نباید از کاروان حرکت علمی جهان عقب بمانیم.

اما دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی تمام تلاش خود را بکار گرفته اند تا کاروان علمی ایران را که با حرکت پرشتاب در حال حرکت است متوقف کنند و ترور دانشمندان هسته ای ما گوشه ای از این کینه توزی هاست.

بیش از دو سال است که گروهک‌های تروریستی اقدام به ترور دانشمندان هسته‌ای ایران می‌کنند به طوری‌که تاکنون 5 دانشمند هسته‌ای ترور شده‌اند که طی آن چهار دانشمند به درجه رفیع شهادت نائل شدند.

در جدول زیر ترور دانشمندان کشور در دو سال اخیر آمده است:

 

مشخصات فرد ترور شده

تاریخ، ساعت و محل ترور

نحوه ترور

سوابق تحصیلی و علمی

سوابق کاری

مسئول ترور

دکتر مسعود

علیمحمدی


1388/10/22 
ساعت 7:05 صبح  خیابان قیطریه روبروی منزل

بمبگذاری در خودرو

فارغ التحصیل دکترا از دانشگاه صنعتی شریف در رشته فیزیک نظری


ارائه بیش از 80 مقاله به مجلات معتبر علمی دنیا

استاد برجسته فیزیک ایران، نماینده ایران در سزامی


"مجید جمالی فش" وابسته به موساد


دکتر مجید شهریاری


1389/9/8 

ساعت 7 تا 8 صبح محدوده بلوار ارتش


بمبگذاری در خودرو

فارغ التحصیل کارشناسی الکترونیک از دانشگاه امیرکبیر


دارای مدرک کارشناسی ارشد مهندسی هسته‌ای از دانشگاه صنعتی شریف

دکترای علوم و تکنولوژی هسته‌ای دانشگاه صنعتی امیرکبیر


عضو هئیت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه امیرکبیر ، نویسنده چهار کتاب و چندین مقاله بین المللی در زمینه مهندسی هسته‌ای

استاد فیزیک دانشگاه شهید بهشتی

محقق جمهوری اسلامی ایران در سزامی


در دست پیگیری


فریدون عباسی دوانی


1389/9/8 

بین ساعت 7 و هشت صبح

ولنجک روبروی دانشگاه شهید بهشتی


بمبگذاری در خودرو

 

استاد برجسته فیزیک هسته‌ای هم اکنون معاون رئیس جمهور و 

رئیس سازمان انرژی اتمی است


هنوز مشخص نشده است اما ترور ناموفق بود


داریوش رضایی نژاد


1390/5/1

ساعت 12 ظهر

مقابل دانشکده برق دانشگاه صنعتی خواجه نصیر


شلیک گلوله


دانشجوی مقطع دکترای حرفه ای در رشته برق گرایش قدرت دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی


جوان نخبه از آبدانان ایلام


هفته نامه آلمانی اشپیگال موساد را عامل ترور معرفی کرد


شهید مصطفی احمدی روشن


1390/10/21

ساعت 8:20 صبح میدان کتابی، خیایان گل نبی


انفجار بمب مغناطیسی


فارغ التحصیل رشته مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف


معاون بازرگانی سایت هسته ای نطنز


هنوز مشخص نشده است

به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی، شهادت این دانشمندان برجسته در راه آرمانهای بلند و الهی، به كشور، انقلاب اسلامی، ملت ایران و محیط علمی آبرو بخشید و آنان با این شهادت، به بالاترین رتبه از ارزشهای معنوی دست یافتند.

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای تصریح کردند: راه معنوی و علمی آنان را ادامه دهید و چراغ پرفروغی برای ارشاد و راهنمایی جوانان این سرزمین باشید.( بیانات در منزل شهیدان دكتر شهریاری و دكتر علی‌محمدی؛ 1389/11/4 )

20 فروردین ماه 1385 برابر با 9 آوریل 2007 با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، مقارن با تکمیل چرخه سوخت هسته ای به پاس قدردانی از تلاش های افتخار آمیز دانشمندان جوان ایران اسلامی، در تقویم رسمی ایرانیان روز ملی فناوری هسته ای نام گرفت.

فناوری هسته ای عبارت است از توانایی تبدیل اورانیوم طبیعی که در طبیعت وجود دارد، از طریق شکافت اتم ها به اورانیوم غنی شده که دارای انرژی بسیار زیاد است که در مقطع کنونی، حدود ده کشور دنیا این دانش را در اختیار دارند.

20 فروردین ماه 1385 برابر با 9 آوریل 2007 از طریق افتتاح پروژه راه اندازی دومین مجموعه جدید سانتریفیوژهای تأسیسات هسته ای نطنز با ورود به مرحله صنعتی غنی سازی اورانیوم، شد در پی این خبر با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، به پاس قدردانی از تلاش های افتخار آمیز دانشمندان جوان ایران اسلامی، بیستم فروردین ماه، مقارن با تکمیل چرخه سوخت هسته ای در تقویم رسمی ایرانیان روز ملی فناوری هسته ای نام گرفت.

کشورهای غربی، ایران را به ‌عنوان نخستین اولویت برخورداری از انرژی اتمی در منطقه خاورمیانه اعلام کردند و در کوتاهترین مدت، نخستین پروژه عملیاتی فناوری هسته‌ای در بوشهر توسط کارشناسان آلمانی با پشتیبانی آمریکا کلید خورد.

نخستین کشوری که ایران را به دستیابی به فناوری هسته‌ای ترغیب و این تکنولوژی را به ایران منتقل کرد (ایالات متحده آمریکا)، نخستین مخالف امروزی ایران در تحقق فعالیتهای هسته‌ایش، بود.

چگونگی انفجار هسته ای

بمب های اتمی، شامل نیروهای قوی و ضعیفی اند که این نیروها هسته ی یک «اتم»  به ویژه اتم های که هسته های ناپایداری دارند را در جای خود نگه می دارند..

اساساً دو شیوه ی بنیادی برای آزاد سازی انرژی یک «اتم» وجود دارد:

1-شکافت هسته ای: می توان هسته ی یک «اتم» را با یک «نوترون» به دو جزی کوچک تر تقسیم کرد. این همان شیوه ای است که در مورد ایزوتوپ های اورانیوم (یعنی اورانیوم 235 و 233) به کار می رود.

2-هم جوشی هسته ای: می توان با استفاده از دو اتم کوچک تر که معمولاً هیدورژن با ایزوتوپ های هیدورژن (مانند دوتریوم و تریتیوم) هستند، یک اتم بزرگ مثل هلیوم یا ایزوتوپ های آن را تشکیل داد. این همان شیوه ای است که در خورشید برای تولید انرژی به کار می رود.

فرآیند هر دو شیوه، دست یافتن به میزان عظیمی از انرژی گرمایی و تشعشع است.

کاربردهای انرژی هسته ای:

انرژی هسته ای دارای کاربردهای فراوان است .در یک تقسیم بندی کلی می توان کاربردهای انرژی هسته ای را در دو بخش نظامی و غیر نظامی قرار داد.با این ملاحظه که پیشرفت در فناوری هسته ای ،پیشرفت دررشته های علمی مرتبط با این فناوری را به دنبال دارد.بنابراین پیشرفت در این رشته به معنای پیشرفت در علوم مرتبط دیگراست. جمهوری اسلامی ایران درطول سالیان اخیر همواره تأکید براستفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای داشته و مسئولین عالی نظام بارها اعلام کرده اند که سلاح های هسته ای و بمب های اتم در دکترین د فاعی کشورجایی ندارد ،آمریکاییها قریب دو دهه است که جمهوری اسلامی ایران را متهم به تلاش جهت دستیابی به سلاح های اتمی می کنند و مقصد نهایی ایران در فعالیت های هسته ای را دسترسی به سلاح اتمی اعلام می دارند. نقش فناوری هسته ای در توسعه کشور بسیار ضروری است ، انرژی هسته ای در موارد زیر کاربرد صلح جویانه دارد:

کاربردهای صلح آمیز انرژی هسته ای :

1-کاربرد انرژی هسته ای در تولید برق:

استفاده ازعلوم و فنون هسته ای در تولید برق از طریق نیروگاه اتمی از اهمیت بالایی برخوردار است ،جمهوری اسلامی ایران نیز با توجه به پایان پذیر بودن منابع فسیلی و روند روبه رشد توسعه اجتماعی و اقتصاد کشور،استفاده از انرژی هسته ای برای تولید برق را امری ضروری و لازم میدانند و ساخت چند نیروگاه اتمی ر ا از جمله سیاست های اصلی خود قرار داده است.

2-کاربرد انرژی اتمی در پزشکی و اموربهداشتی :

دانش هسته ای با دانش پزشکی پیوستگی ناگسستنی دارد به گونه ای که علم پزشکی بدون دانش هسته ای تعریف نشده است.درکشورهای پیشرفته صنعتی از این فناوری در علوم پزشکی استفاده می شود. درحال حاضر علاوه بر استفاده از انرژی اتمی در اشعه ایکس و کاربرد آن در دستگاههای رادیوگرافی و عکسبرداری در کشورمان درمان بیماریهای سرطان بارادیو داروها انجام می شود.

3- کاربرد انرژی هسته ای در بخش دامپزشکی و دامپروری :

تکنیک های هسته ای در حوزه دامپزشکی موارد مصرفی چون تشخیص و درمان بیماری دامی ، تولید مثل دام ، تغذیه دام ، اصلاح نژاد ، بهداشت و ایمن سازی محصولات دامی و خوراک دام را دارد .

4- کاربرد انرژی هسته ای در دسترسی به منابع آب :

تکنیک های هسته ای برای شناسایی حوزه های آب زیرزمینی ، هدایت آب های سطحی و زیر زمینی ، کشف و کنترل نشت و ایمنی سدها مورد استفاده قرار می گیرد . برای شیرین کردن آبهای شور نیز این انرژی کاربرد دارد .

5- کاربرد انرژی هسته ای در بخش صنایع غذایی و کشاورزی :

از انرژی هسته ای در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی استفاده های بسیارفراوانی صورت می گیرد ، موارد عمده استفاده در این بخش عبارتست از : جلو گیری از جوانه زدن محصولات غذایی ،کنترل و از بین بردن حشرات ،به تأخیر انداختن زمان رسیدن محصولات ، افزایش زمان نگهداری محصولات کشاورزی و...

6- کاربرد انرژی هسته ای در بخش صنعت :

برای تولید چشمه های پرتو زایی جهت مصارف صنعتی ، تولید چشمه های ایریدیم برای کاربردهای صنعتی و بررسی جوشگاری در لوله های نفت و گاز از انرژی هسته ای استفاده می گردد ، همچنین برای ساخت انواع سیستم سطح سنجی ، ضخامت سنجی ، دانسیته سنجی و اندازه گیری خاکستر زغال سنگ و بررسی کوره های مذاب شیشه سازی و نشت یابی در لوله های انتقال استفاده می شود .

7- کاربرد تکنیک هسته ای در شناسایی مین های ضد نفر :

تکنیک های هسته ای برای کشف مین های ضد نفر نیز کاربرد دارد . هرروز بر دامنه استفاده از انرژی هسته ای افزوده می گردد . فناوری هسته ای در بخشهای مختلف به گونه ای است که اگر کشوری فناوری هسته ای را بومی و نهادینه نماید در بسیاری از حوزه های علمی و صنعتی ارتقاء جایگاه پیدا می کند و مسیر توسعه را با سرعت طی می نماید .

انتهای پیام/