چاپ
بازدید: 996

تعدادی از کاندیدای مجلس دهم در غرب و شرق گلستان و همچنین در گرگان که دارای سابقه محکومیت قضایی بودند از سوی هیات های اجرایی استان گلستان تائید صلاحیت شدند.

به گزارش تیترآزاد، به نقل از عدالتخواهان گلستان ؛  همانطوریکه همه می دانیم نهادهای چهارگانه از جمله: قوه قضائیه؛ درمورد اینکه افراد سابقه کیفری دارند یا ندارند؛ یا ثبت احوال درمورد اینکه مشخصات سجلی فرد با ثبت در دفاتر منطبق هست یا خیر؛ یا مثلا وزارت اطلاعات درمورد اینکه فرد سابقه ارتکاب به اقدام خلاف امنیت ملی داخلی یا خارجی دارد یا خیر. به استعلام ها پاسخ می دهند

اما اینکه کاندیدایی با داشتن سوابق محکومیت اخلاقی و امنیتی چگونه توانستند از فیلتر هیات های اجرایی عبور کنند و یا پاسخ استعلام بعد از تاریخ مقرر اعلام گردد جای سوال دارد؟

یکی  نمایندگان مجلس ششم مجلس ششم بنام تاجرنیا که از اعضای هتاک گروه تمامیت خواه مشارکت بود و در شرق کشور فعالیت سیاسی کرده و از همانجا نیر به مجلس راه یافت اصالتاً تابعیت ایرانی نداشته است . شهرت اصلی این فرد که افغانی الاصل می باشد سغاری (soghari) بوده و با جعل اسناد هویت ایرانی شناخته می شود .

بررسی در آدرسی که بعنوان زادگاهش معرفی کرده است نشان می داد که هیچ یک از اهالی این روستای مرزی شرق کشور این فرد و خانواده اش را نمی شناسد. یا نماینده یکی از شهرهای غربی کشور که مسئول گروه مشارکت همان منطقه نیز بود  علاوه بر اینکه از هواداران گروه های کومله می باشد.

در سال 58 در حمله مسلحانه به سپاه جوانرود و مریوان چند تن از هموطنانمان را  به شهادت رساند وی در سال 60 دستگیر شد و پس از چند ماه بازداشت آزاد شد وی سابقه اقدام علیه امنیت کشور دارد و متمایل به وهابیت می باشد. این بازیگر نمایش تحصن از حامیان شیرین عبادی و عبدالله اوجالان بوده و قبل از کاندیداتوری دوره قبل به منظور امحاء سوابق ظاهریش مبادرت به تغیر شناسنامه خود کرده است. اما همین فرد به مجلس راه پیدا کرده بود !!!

و.......

طهماسبی رئیس ستاد انتخابات استان گلستان در مصاحبه ایی اعلام داشت:از مجموع 305 داوطلب نمایندگی مجلس شورای اسلامی در گلستان 94 داوطلب از حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا، 45 نفر از حوزه انتخابیه کردکوی، بندرگز، بندر ترکمن و گمیشان، 46 نفر از حوزه انتخابیه رامیان و آزادشهر، 33 نفر از حوزه انتخابیه گنبد کاووس، 60 نفر از حوزه انتخابیه مینودشت، گالیکش، کلاله و مراوه تپه و 27 داوطلب از حوزه انتخابیه علی آباد کتول نام نویسی کرده بودند که از مجموع آنها 283 نفر مرد و 22 نفر زن بودند.

رئیس ستاد انتخابات استان گلستان همچنین گفت: در حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا 8 نفر رد صلاحیت شدند و 2 نفر انصراف دادند، در حوزه انتخابیه کردکوی، بندرگز، بندرترکمن و گمیشان یک نفر رد صلاحیت شد.

وی اظهار کرد: در حوزه انتخابیه علی آباد 2 نفر رد صلاحیت شده و 2 نفر نیز انصراف دادند و در حوزه رامیان و آزادشهر نیز 3 نفر رد صلاحیت شدند.

طهماسبی افزود: در حوزه انتخابیه گنبدکاووس یک نفر رد صلاحیت شد و یک نفر دیگر نیز انصراف داد و در حوزه انتخابیه مینودشت، گالیکش، کلاله و مراوه تپه نیز 3 نفر رد صلاحیت شده و یک نفر انصراف داده است. 

براساس آمارها داوطلبان دهمین دوره انتخابات مجلس در استان گلستان نسبت به دوره گذشته حدود 100 درصد رشد داشته است همچنین میانگین سنی داوطلبان 41 سال است که در این بین جوان ترین و مسن ترین کاندیدا به ترتیب 30 و 64 ساله هستند.

بطور کلی در ۷ روز مهلت ثبت نام در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی ( بیست و هشتم آذرماه تا چهارم دی ماه) ۱۲ هزار و ۱۲۳ نفر داوطلب شدند که در اولین مرحله بررسی صلاحیت این داوطلبان در هیات های اجرایی تنها ۷۱۹ نفر رد صلاحیت شدند.

با توجه به عدم بررسی درست و دقیق داوطلبان در هیات های اجرایی و تائید صلاحیت ۹۰ درصدی داوطلبان، در آماری مقایسه ای به بررسی عملکرد هیات های اجرایی در ده دوره ثبت نام انتخابات مجلس شورای اسلامی و میزان تائید و رد صلاحیت شدگان در این هیات ها پرداخته شده است.
 
- در اولین دوره انتخابات مجلس در سال ۱۳۵۸، که حتی نظارت استصوابی شورای نگهبان وجود نداشت، ۳ هزار و ۷۴۸ نفر در انتخابات ثبت نام کردند که تنها ۱۴ درصد آنها در هیات های اجرایی تائید صلاحیت شدند
 
- در دومین دوره انتخابات نیز که در سال ۱۳۶۳ برگزار شد، هزار و ۵۹۰ داوطلب ثبت نام کرده اند که ۷۱ درصد آنان تائید و ۱۶ درصد داوطلبان رد صلاحیت شدند
 
- در سومین دوره انتخابات مجلس در سال ۱۳۶۷، هزار و ۹۹۴ نفر داوطلب انتخابات مجلس شدند که ۴۱ درصد داوطلبان توسط هیات های اجرایی تائید و ۱۰ درصد آنان رصد صلاحیت شدند
 
- در چهارمین دوره انتخابات مجلس هم که در سال ۱۳۷۱ برگزار شد، ۳ هزار و ۲۷۶ نفر ثبت نام کردند که تنها ۵۷ درصد آنان تائید صلاحیت و ۲۶ درصد رد صلاحیت شدند.
 
- در پنجمین دوره انتخابات مجلس در سال ۱۳۷۴ هم ۵ هزار و ۳۶۱ نفر داوطلب انتخابات شدند که ۵۲ درصد آنان تائید صلاحیت و ۴۱ درصد رد صلاحیت شدند
 
- در ششمین دوره انتخابات مجلس نیز که در سال ۱۳۷۸ برگزار شد، ۶ هزار و ۸۵۲ نفر ثبت نام کردند که از این تعداد ۷۸ درصد تائید صلاحیت و ۵ درصد رد صلاحیت شدند
 
- در هفتمین دوره انتخابات مجلس در سال ۱۳۸۲، ۸ هزار و ۱۶۷ نفر داوطلب انتخابات شدند که ۷۷ درصد آنان تائید صلاحیت و ۵ درصد آنان رد صلاحیت شدند
 
- در هشتمین دوره انتخابات مجلس که در سال ۱۳۸۶ برگزار شد، ۷ هزار و ۵۹۵ نفر ثبت نام کردند که ۵۸ درصد آنان توسط هیات های اجرایی تائید صلاحین و ۲۸ درصد رد صلاحیت شدند.
 
- در نهمین دوره انتخابات مجلس نیز که در سال ۱۳۹۰ برگزار شد، ۵ هزار و ۳۸۲ داوطلب ثبت نام کردند که ۶۵درصد تائید صلاحیت و ۱۵ درصد رد صلاحیت شدند
 
.- در دهمین دوره انتخابات مجلس که امسال برگزار می شود، ۱۲ هزار و ۵۰ نفر ثبت نام کرده اند که ۹۰ درصد توسط هیات های اجرایی تائید و ۶ درصد رد صلاحیت شدند.در این آمار مقایسه ای بیشترین تائید صلاحیت ها در این دوره انتخابات توسط هیات های اجرایی صورت گرفت و کمترین تائید صلاحیت ها هم در اولین دوره انتخابات مجلس با ۱۴ درصد بوده است.  
 
دوره انتخابات تاریخ انصراف عدم اعلام تایید رد کل درصد تایید درصد رد
سراسری مجلس شورای اسلامی دوره ۱ ۱۳۵۸/۱۲/۲۴ ۶۸ ۲۶۹۱ ۵۳۱ ۴۱۵ ۳۷۴۸ ۱۴/۱۶ ۱۱/۰۷
سراسری مجلس شورای اسلامی دوره ۲ ۱۳۶۳/۰۱/۲۶ ۱۴۱ ۵۲ ۱۱۴۴ ۲۵۳ ۱۵۹۰ ۷۱/۹۴ ۱۵/۹۱
سراسری مجلس شورای اسلامی دوره ۳ ۱۳۶۷/۰۱/۱۹ ۵۱ ۸۹۹ ۸۲۳ ۲۰۰ ۱۹۹۴ ۴۱/۲۷ ۱۰/۰۳
سراسری مجلس شورای اسلامی دوره ۴ ۱۳۷۱/۰۱/۲۱ ۳۰۴ ۲۱۳ ۱۸۷۶ ۸۵۳ ۳۲۷۶ ۵۷/۲۶ ۲۶/۰۳
سراسری مجلس شورای اسلامی دوره ۵ ۱۳۷۴/۱۲/۱۸ ۲۵۳ ۱۷ ۲۸۳۷ ۲۲۴۶ ۵۳۶۱ ۵۲/۹۱ ۴۱/۸۹
سراسری مجلس شورای اسلامی دوره ۶ ۱۳۷۸/۱۱/۲۹ ۱۰۹۵ ۱۷ ۵۳۵۰ ۳۸۶ ۶۸۵۲ ۷۸/۰۷ ۵/۶۳
سراسری مجلس شورای اسلامی دوره ۷ ۱۳۸۲/۰۱/۱۲ ۱۳۵۴ ۳۴ ۶۳۴۰ ۴۲۲ ۸۱۶۷ ۷۷/۶۲ ۵/۱۶
سراسری مجلس شورای اسلامی دوره ۸ ۱۳۸۶/۱۲/۲۴ ۸۰۸ ۱۷ ۴۴۵۸ ۱۹۰۷ ۷۵۹۵ ۵۸/۶۹ ۲۵/۱
سراسری مجلس شورای اسلامی دوره ۹ ۱۳۹۰/۱۲/۱۲ ۴۷۴ ۳ ۳۵۴۱ ۸۵۱ ۵۳۸۲ ۶۵/۷۹ ۱۵/۸۱
سراسری مجلس شورای اسلامی دوره ۱۰ ۱۳۹۴/۱۲/۰۷ ۲۶۶ ۳۱ ۱۰۹۰۱ ۷۹۰ ۱۲۰۵۰ ۹۰/۴۶ ۶/۵۵
 انتهای پیام/